logo-jumbo
 • Goede service
 • Vanaf €3,95
 • Minimaal €50
 • 32.000+
logo-albert-heijn
 • Beste aanbiedingen
 • Vanaf €4,95
 • Minimaal €50
 • 27.000+
logo-plus
 • Hoge kwaliteit
 • Vanaf €6,00
 • Minimaal €25
 • 20.000+
butlon
 • Top bezorging
 • Vanaf €6,95
 • Minimaal €50
 • 2.000+

Spar

Online boodschappen doen bij Spar? Dat is mogelijk! Spar lanceerde onlangs een gloednieuwe webwinkel. Via Spar.nl kan je nu al een groot deel van het vertrouwde assortiment online bestellen. Wist je dat de Spar landelijk gezien het grootste bezorggebied heeft van Nederland? De supermarkt bezorgt in liefst 94% van alle Nederlandse postcodegebieden. De kans is dus groot dat deze bezorgservice ook al bij jou in de staat komt. Daarnaast zijn de bestelvoorwaarden erg aantrekkelijk: er geldt geen minimaal bestelbedrag. Dit in tegenstelling tot veel andere online supers. Normaal gesproken betaal je €4,95 bezorgkosten. Maar bestel je voor €50 of meer? Dan is de bezorging helemaal gratis. Uniek aan de bezorgservice van Spar is de snelheid: Wanneer je voor 10 uur ’s morgens bestelt, kun je de boodschappen dezelfde dag na 16:00 al thuis verwachten. Zonder extra kosten! Tenminste, als je voor €50 of meer bestelt.

Spar bezorg informatie
Wil je boodschappen bestellen en aan huis laten bezorgen door de Spar supermarkt? Op Spar.nl bestel je al jouw dagelijkse boodschappen eenvoudigweg online. Sinds kort is een groot deel van het Spar assortiment te bestellen via internet. Handig wanneer je geen tijd of zin hebt om naar de Spar bij jou in de buurt te gaan, maar wanneer je wel wilt profiteren van de acties en aanbiedingen van de Spar.

Spar doet tegenwoordig in veel gebieden aan bezorging in huis. Het unieke is dat er geen minimaal bestelbedrag is, en dat de Spar gratis boodschappen bezorgt bij een bestelling vanaf 50 euro. Je betaalt altijd achteraf, dus wanneer de koerier de boodschappen komt brengen. Bij veel Spar winkels kun je er ook voor kiezen om de bestelde boodschappen af te halen in de Spar bij jou in de buurt.

Geschiedenis van de Spar Supermarkt

Spar is opgericht door dhr. Adriaan van Well in 1932. Samen met 16 van zijn afnemers besloten zij onder het motto “Door Eendrachtig Samenwerken Profiteren Allen Regelmatig” tot een nauwere samenwerking.

Deze samenwerking vindt zijn grondslag in centraal inkopen, gezamenlijke reclame, embleemvoering en frequent overleg. Binnen deze samenwerking behielden de afnemers de zelfstandigheid. De destijds unieke vorm van vrijwillig samenwerken werd gevat onder de noemer “vrijwillig filiaalbedrijf”.

Spoedig bleek dat de gevonden formule aansloeg bij een groter publiek.
Binnen 5 jaar sloten 13 nieuwe groothandelaren en 2.200 zelfstandige ondernemers zich aan bij Spar.

Zo ontstonden er over heel Nederland Spargroothandels op basis van een samenwerkingsgedachte die al spoedig ver over de grenzen uitgedragen zou worden. Het eerste Sparland over de grenzen is België in 1947. In rap tempo volgen veel andere landen.

Nu (70 jaar later) is Spar nog steeds de grootste food retail organisatie onder één naam ter wereld. Wereldwijd zijn er ruim 16.000 Spar vestigingen verspreid over 29 landen, verdeeld over 5 continenten. In 2001 bedroeg de wereldwijde consumentenomzet 26 miljard Euro’s.

Hoe kunnen we Spar het beste omschrijven?

Spar is een complete moderne supermarkt. De belangrijkste trefwoorden binnen Spar zijn:

 1. Verse producten
 2. Een goede service in en buiten de winkel
 3. Gemak voor de klant (in de winkel en op de website)
 4. Producten met een hoge kwaliteit
 5. Een transparant en overzichtelijk assortiment

De activiteiten van Spar zijn gericht op “local convenience shopping”. Dichtbij boodschappen doen is een zeer bewuste, intelligente keuze.

De Spar supermarkt is sfeervol en door de lage stellingen zeer overzichtelijk. De Spar supermarkt heeft een eigentijdse uitstraling met frisse kleuraccenten.
De versgroepen worden dominant in de winkel gepresenteerd.

Spar voert een breed en op onderdelen diep assortiment waarbij duidelijke keuzes zijn gemaakt. Het basisassortiment bestaat uit 6.000 tot 8.000 artikelen met extra aandacht voor de versgroepen. Naast een uitstekend assortiment biedt Spar een zo breed mogelijk pakket van diensten en services, bijvoorbeeld stomerij, schoenreparatie, postkantoordiensten, thuisbezorging van boodschappen, foto-ontwikkeling, fax- en kopieerdiensten, etc.. Per deelmarkt worden hier keuzes uitgemaakt.
Een belangrijk speerpunt binnen het assortiment is het Sparmerk. Het assortiment Sparmerken bestaat uit ruim 550 artikelen met een uitstekende kwaliteit, minimaal vergelijkbaar met het A-merk. Naast deze 550 voert Spar ruim 50 internationale Spar artikelen.